برگزاری نمایشگاه تخصصی صنعت و اتوماسیون صنعتی در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۳) کشف ۲۸ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز شماره‌گذاری نیسان آبی متوقف شد (۱۲ تیر ۱۴۰۳) تورم تولیدکننده از ۱۰۳ درصد به کانال ۳۹ درصد رسید خروج پول حقیقی با وجود بازار مثبت! | گزارش وضعیت بورس (۱۲ تیر ۱۴۰۳) سکه امامی وارد کانال ۴۳ میلیون تومان شد | طلا در مشهد گران‌تر شد (۱۲ تیر ۱۴۰۳) قیمت جدیدترین گوشی‌های پرچم‌دار (۱۲ تیر ۱۴۰۳) آرامش در بازار طلا و ارز | قیمت امروز طلا، سکه، دلار و ارز دیجیتال (۱۲ تیر ۱۴۰۳) بهترین کولر گازی برای شهر تهران کشف بیش‌از ۲۳۰۰ قرص و کالا‌ی آرایشی تقلبی از یک لباس‌فروشی در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۳) خودرو‌های خارجی صفرکیلومتر را در مشهد چند بخریم؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۳) بررسی قیمت خودرو‌های صفر داخلی در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۳) ثبت‌نام جاماندگان سهام عدالت از چه زمانی آغاز می‌شود؟ خرید تضمینی گندم مازاد کشاورزان خراسان‌رضوی به ۳۲۵ هزار تُن رسید (۱۲ تیر ۱۴۰۳) پیش‌فروش خودرو هایما 7x ایران خودرو از فردا (۱۳ تیر ۱۴۰۳) + جدول و قیمت خودرو ۱۶۲ تُن تخمه آجیلی در خراسان‌رضوی تولید شد جریمه راه‌اندازی کاریابی‌های غیرمجاز اعلام شد مرخصی کارمندان و کارگران در قانون کار چگونه محاسبه می‌شود؟ عقب‌نشینی قیمتی مالکان از رقم‌های پیشنهادی اجاره (۱۲ تیر ۱۴۰۳) شرایط دریافت وام خودرو در سال ۱۴۰۳ + مدارک لازم برای درخواست وام خودرو قیمت انواع میوه‌ها در مشهد | طالبی ارزان شد (۱۲ تیر ۱۴۰۳) فروش قسطی خودروی برقی کرمان موتور آغاز شد + جزئیات (۱۲ تیر ۱۴۰۳) ارسال صورت حساب‌های الکترونیکی مودیان مالیاتی به ۱۷۴ هزار فقره رسید (۱۱ تیر ۱۴۰۳) در بهار امسال چند هزار سهامدار در سامانه سجام ثبت نام کرده‌اند؟ ۱۵ تیر سامانه بانک مرکزی به سامانه املاک و اسکان متصل خواهد شد معرفی چند تکنیک اجاره نشینی به سبک خوش‌نشینی | چگونه خانه اجاره کنیم؟
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

ماجرای کسر اضافه کاری کارکنان آمبولانس ها!

  • کد خبر: ۸۴۵۵۸
  • ۲۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۷
ماجرای کسر اضافه کاری کارکنان آمبولانس ها!
انجمن صنفی فوریت‌های پزشکی از کسر مبلغ اضافه‌کاری‌های اجباری می‌گوید و علوم پزشکی مدعی است در پرداخت‌ها مشکلی وجود ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ خدمات نیرو‌های اورژانس پیش بیمارستانی از جمله سخت‌ترین خدمات نظام سلامت است؛ زیرا به خاطر فعالیت در خارج از فضا‌های مشخص بیمارستانی، باید سختی‌های مضاعفی را تحمل کنند. کرونا میزان و سختی کار نیرو‌های اورژانس پیش بیمارستانی را دو چندان کرده است. از یک سو تعداد زیادی از آنان به بیماری کووید ۱۹ مبتلا و شماری از آنان نیز بر اثر این بیماری شهید شده اند و از سوی دیگر به دلیل کمبود نیرو مجبور شده اند خدمات دیگری نیز ارائه دهند.

در چنین شرایطی که لزوم حمایت‌های صنفی و معیشتی از فعالان این حوزه دوچندان می‌شود، انجمن صنفی فوریت‌های پزشکی خراسان رضوی به عنوان نهاد صنفی فوریت‌های پزشکی، نامه‌ای به شهرآرا فرستاده که از کسر ۳۰ درصد اضافه کاری اجباری آمبولانس‌ها خبر می‌دهد.

در بخشی از این نامه آمده است: باتوجه به جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد و براساس استاندارد‌های موجود حداقل ۲۵۰دستگاه آمبولانس فعال و به ازای هر آمبولانس ۹ نفر پرسنل عملیاتی (مجموعا ۲۲۵۰ نفر) برای پوشش کامل مأموریت‌های اورژانس پیش بیمارستانی فقط در شهر مشهد مورد نیاز است، اما متأسفانه فقط ۸۸ دستگاه آمبولانس و به ازای هر آمبولانس ۵.۵ نفر پرسنل عملیاتی (مجموعا۴۸۴ نفر) فعال هستند.

از این تعداد نیز طبق مصاحبه اخیر ریاست محترم مرکز اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه، در پیک پنجم بحران کرونا، علی رغم انجام واکسیناسیون باز هم ۲۵ درصد پرسنل عملیاتی به بیماری کرونا مبتلا شده اند و در مرخصی استعلاجی به سر می‌برند که در نتیجه به طور متوسط روزانه ۲۰ آمبولانس هم از همین تعداد اندک به دلیل کمبود نیرو از چرخه عملیات خارج می‌شود. از طرفی تعداد تماس‌های اورژانس ۱۱۵ هم در بحران کرونا به پنج برابر افزایش پیدا کرده است، به طوری که انجام حداکثر ۵ مأموریت برای هر آمبولانس در ۲۴ ساعت به بیش از ۳۰ مأموریت نیز می‌رسد.

اما پس از ۲۰ ماه مجاهدت و ایثار، دانشگاه علوم پزشکی مشهد در اقدامی عجیب، مزد این مدافعان سلامت را داد و ۳۰ درصد از مبلغ اضافه کار تمام پرسنل را بدون هیچ دلیل منطقی کسر کرده و در پاسخ به اعتراضات همکاران فرموده اند که سقف اضافه کار شما بیشتر از سقف مجاز است و قابل پرداخت نیست.

هم اکنون زمان رسیدن آمبولانس بر بالین بیماران بدحال و اورژانسی از ۸ دقیقه به بیش از نیم ساعت افزایش یافته و این یعنی یک فاجعه انسانی در حال رخ دادن است و کسی متوجه آن نیست. حال اگر قرار بر عدم پرداخت ۳۰ درصد از مبلغ اضافه کار باشد و آمبولانس‌های بیشتری نیز غیر فعال شود، چه کسی پاسخ گوی این فاجعه انسانی خواهد بود؟

کاهش سقف اضافه کار در اورژانس ۱۱۵ یعنی تعطیلی پایگاه، یعنی غیر فعال شدن آمبولانس، یعنی دیر رسیدن بر بالین بیماران بدحال و اورژانسی و در یک کلام یعنی فاجعه انسانی.
چه کسی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد مجوز کسر ۳۰ درصد از اضافه کار پرسنل عملیاتی و بازی کردن با جان بیماران بدحال و اورژانسی و سلامت مردم این شهر را صادر کرده است؟ لذا از همه مسئولان محترم دانشگاهی و استانی خواهشمندیم با قید فوریت به این مسئله رسیدگی کنند و جلوی این فاجعه انسانی را بگیرند.

مشکلی برای اضافه کاری وجود ندارد

در جواب نامه انجمن صنفی فوریت‌های پزشکی به سراغ حسین محزون، معاون مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد می‌رویم. او در پاسخ به موارد مطرح شده می‌گوید:مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد اکنون دارای ۱۵۵ پایگاه و ۱۶۹ آمبولانس فعال است که از این تعداد ۷۴ پایگاه مربوط به شهرستان مشهد است و پاسخگویی ۶۵۵۲۲۰ تماس اورژانس در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۰ انجام شده است.

محزون اضافه می‌کند: همچنین ۹۸۰ نیروی عملیاتی در اورژانس پیش بیمارستانی استان مشغول به کار هستند که از این تعداد ۵۴۰ نیرو در پایگاه‌های اورژانس شهر مشهد حضور دارند. به گفته معاون مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی طبق آیین نامه پوشش فراگیر اورژانس پیش بیمارستانی کشور به ازای هر ۲۰ هزار نفر جمعیت، یک دستگاه آمبولانس مورد نیاز است. او می‌گوید: اکنون ایجاد ۱۷۲ پایگاه برای مشهد مصوب شده است و در صورت تأمین آمبولانس، تجهیزات پزشکی و نیروی انسانی، امکان توسعه ۹۸ پایگاه باقی مانده دیگر نیز وجود دارد که، این موضوع در دست اقدام است.

محزون تصریح می‌کند که افزایش مأموریت‌ها به علت پیک پنجم کرونا موجب فشار مضاعف به همکاران شده است و ادامه می‌دهد: برای رفع کمبود نیروی انسانی تلاش شد با فراخوان همه کارکنان عملیاتی و ستادی، کمبود نیروی انسانی رفع شود.
معاون مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اعلام می‌کند که با بررسی آمار مشخص می‌شود که متوسط تعداد مأموریت پایگاه‌های اورژانس ۱۱۵ مشهد، ۱۳ مأموریت و زمان رسیدن بر بالین بیمار نیز ۱۲ دقیقه است.

اودرباره اضافه کاری اجباری نیز می‌گوید: باید به این موضوع توجه داشت که اکنون به علت کرونا در وضعیت بحران قرار داریم و برای حفظ سلامت مردم باید از همه ظرفیت‌های موجود استفاده شود؛ لذا در اورژانس پیش بیمارستانی نیز سعی شد، در حد امکان آمبولانسی غیر فعال نشود و با حداکثر توان خدمات رسانی کنیم.
محزون در باره کسری اضافه‌کار نیز توضیح می‌دهد که به علت اصلاح فرایند پرداخت کارکنان در مرداد ۱۴۰۰ به میزان ۳۰ درصد مبلغ اضافه کاری در شهریور ماه پراخت شد و اکنون مشکلی برای پرداخت اضافه کاری کارکنان فوریت‌های پزشکی وجود ندارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->